Приче Песме Спој Обој Пронађи Уради сам Лавиринт Пошта

насловна страна часописаЧасопис МАЛАЦ РАДОЗНАЛАЦ је намењен деци од 4-7 година. Својим садржајем привлачи децу, буди њихову машту, креативност и подстиче их на рад. У часопису можете наћи мноштво занимљивих, поучних и шаљивих прича и песама, наши малци могу решавати разне задатке као што су лавиринт, разлике, математички задаци, пронађи, обој, доцртај… Посебно би издвојили рубрику “Упознајмо Србију” у којој на занимљив и деци примерен начин приказујемо разне занимљиве пределе наше земље (градове, планине, језера, тврђаве…). У сваком часописа налази се рубрика “уради сам” уз коју деца могу сама да направе занимљиве и лепе ствари (честитке, декорације, играчке). На крају часописа налази се још једна рубрика која нашим малцима привлачи највећу пажњу, а то је квиз који им поред забаве пружа могућност да провере своје знање. Сваког месеца објављујемо и радове које нам пошаљете у рубрици пошта.

Кликом на неки од линкова испод или на неки од “печата” на слици изнад можете се детаљније упознати са нашим сталним рубрикама:

Приче
Песме
Спој
Обој
Пронађи
Уради сам
Лавиринт
Пошта

Часопис има своје сталне рубрике које су класификоване по развојним могућностима детета. Не постоји јасна граница између делова из разлога што су развојне могућности деце истог узраста индивидуалне. На самом почетку часописа налазе се задаци, песме и приче који су лакши, једноставнији и прилагођени су деци узраста од четири године. Овај део је усмерен на развој перцепције, просторних односа, познавања себе и околине. Задаци су лакши, приче једноставније, како би их деца уз мањи напор могла разумети и решити.

Како одмичемо од почетка задаци бивају постепено све сложенији као и приче и песме. У задњем делу часописа долази део за најстарије малце. У овом делу задаци су нешто тежи и усмерени су на развој логичког мишљења и закључивања.