Priče Pesme Spoj Oboj Pronađi Uradi sam Lavirint Pošta

naslovna strana časopisaČasopis MALAC RADOZNALAC je namenjen deci od 4-7 godina. Svojim sadržajem privlači decu, budi njihovu maštu, kreativnost i podstiče ih na rad. U časopisu možete naći mnoštvo zanimljivih, poučnih i šaljivih priča i pesama, naši malci mogu rešavati razne zadatke kao što su lavirint, razlike, matematički zadaci, pronađi, oboj, docrtaj… Posebno bi izdvojili rubriku “Upoznajmo Srbiju” u kojoj na zanimljiv i deci primeren način prikazujemo razne zanimljive predele naše zemlje (gradove, planine, jezera, tvrđave…). U svakom časopisa nalazi se rubrika “uradi sam” uz koju deca mogu sama da naprave zanimljive i lepe stvari (čestitke, dekoracije, igračke). Na kraju časopisa nalazi se još jedna rubrika koja našim malcima privlači najveću pažnju, a to je kviz koji im pored zabave pruža mogućnost da provere svoje znanje. Svakog meseca objavljujemo i radove koje nam pošaljete u rubrici pošta.

Klikom na neki od linkova ispod ili na neki od “pečata” na slici iznad možete se detaljnije upoznati sa našim stalnim rubrikama:

Priče
Pesme
Spoj
Oboj
Pronađi
Uradi sam
Lavirint
Pošta

Časopis ima svoje stalne rubrike koje su klasifikovane po razvojnim mogućnostima deteta. Ne postoji jasna granica između delova iz razloga što su razvojne mogućnosti dece istog uzrasta individualne. Na samom početku časopisa nalaze se zadaci, pesme i priče koji su lakši, jednostavniji i prilagođeni su deci uzrasta od četiri godine. Ovaj deo je usmeren na razvoj percepcije, prostornih odnosa, poznavanja sebe i okoline. Zadaci su lakši, priče jednostavnije, kako bi ih deca uz manji napor mogla razumeti i rešiti.

Kako odmičemo od početka zadaci bivaju postepeno sve složeniji kao i priče i pesme. U zadnjem delu časopisa dolazi deo za najstarije malce. U ovom delu zadaci su nešto teži i usmereni su na razvoj logičkog mišljenja i zaključivanja.